top of page

Links

Danseforeninger/-skoler

 

Århus Set Dancers tilbyder undervisning i setdans hver onsdag aften i Århus. Afholder desuden med jævne mellemrum søndagsworkshops med fokus på detaljer i irsk setdans.

Brooks Academy underviser i setdans. Foreningen holder til i Henrietta Street, Dublin.

Instruktørerne er populære undervisere til workshops rundt om i Irland og i resten af verden.

På deres hjemmeside findes bl.a. detaljerede beskrivelser af forskellige sets.

Dark Green School of Irish Dancing Danseskole med hovedvægt på den mere showprægede del af den irske dans. Lærerne på skolen er selv fremragende dansere!

 

Festivaler

 

The Willie Clancy Summer School “The Willie Week”, Willie Clancy Summer School er Irlands største sommerskole for traditionel irsk musik. Sommerskolen/festivalen har været afholdt hvert år siden 1973.
WCSS starter altid første lørdag i juli og varer en uge. Det hele foregår i Miltown Malbay og omegn. Der undervises i instrumenter som fiddle, uilleann pipes, fløjte mv. og man kan vælge mellem flere forskellige hold i setdans og step. Der afholdes céilís både om eftermiddagen og om aftenen.

Mange medlemmer af CIS deltager regelmæssigt i sommerskolen.                                                    

Tønderfestival Stor folkemusik -og jazzfestival i Tønder sidste weekend i august.

 

Sko til irsk dans

Dansemessen Stort udvalg i dansesko

 

Bøger, cd'er, dvd'er m.m.

 

Custy's Traditional Music Shop Lille hyggelig musikshop i Ennis, Co. Clare. Forhandler cd´er, dvd´er, videoer, bøger samt musikinstrumenter. Nogle af os slår et smut forbi forretningen, når vi har været til Willie Clancy Summer School i Miltown! Falder din vej ikke lige forbi Ennis, kan du benytte deres netbutik. Altid god service.

Claddagh Records Musikshop i Temple Bar i Dublin med stort udvalg af cd'er inden for irsk folkemusik.

Go' Danish Folk Music Distribution Internetbutik med fokus på dansk folkemusik

 

Udvalgte irske spillesteder i København

 

Café Bartof Foreningens ”stamcafé”.

Dansen mandag aften sluttes ofte med en øl eller en kop kaffe på Bartof Café. – Alle er velkomne.

Caféen har i øvrigt jævnligt irske musikarrangementer.

Bartof Station et spillested med varieret udbud af koncerter herunder også irsk

Kennedy´s - Irish Bar in Copenhagen Irsk session hver torsdag kl. 18.

Copenhagen Folk Club er en frivillig forening, der arrangerer koncerter med folkemusik i København. Ikke mindst den årlige Pure Irish Drops som præsenterer det bedste af den irske musik.

Folk Roskilde En forening der arrangerer koncerter i Roskilde.

 

 

Eventkalendere

 

Sets.ie Hjemmeside med oversigt over danseworkshops og céilís over hele verden 

Rootzone Hjemmeside der videreformidler information og arrangementer om folkemusik i bred forstand.

 

Netradio og -TV

 

Céili House Et af  RTÉ Radio´s mest populære programmer om traditionel irsk musik og sang. Céilí House optages rundt om i Irland fra forskellige danse-og musikbegivenheder. På hjemmesiden kan man lytte til alle programmerne tilbage til 2011. Nok her du har den største chance for at høre céilí-bands i radioen.

Clare FM  En populær irsk radiostation. Her finder man programmet "The West Wind" som sendes mandag-fredag. Her spilles traditionel irsk musik, nyudgivelser præsenteres, interviews, dokumentar fra Wille Clancy Summer School og andre festivaler mv. Lyt til programmet her: Clare.fm/tradondemand  Både nye og tidligere udsendelser ligger frit tilgængelig.

TG4.TV Den irsksprogede TV-kanal TG4 giver adgang til alle deres tv-programmer. Sproget er gælisk, men med undertekster på engelsk. En god kanal, hvis du er interesseret i irsk kultur og historie.
Se ugens program under "Schedule" og hør programmerne live. I skrivende stund kører der en serie om irsk trad musik "Hup" og et et tilbagevendende program "An Jig Gig", hvor unge irere konkurrere i irsk dans.
Vil du se tidligere musikprogrammer, så gå ind under Player - Music omhandlende irsk trad.

Comhaltas Comhaltas Ceoltóirí Éireann er en organisation med afdelinger i Irland og i andre lande fx USA, England, finland, Italien. Comhaltas har til formål at bevare og fremme den traditionelle irske musik.
Comhaltas optager deres egne musikprogrammer ComhaltasLive (video) .  Her kan du fx høre og se mange af de unge musikere. Også masser af céilí bands! 

 

Medlemsorganisation

 

DGI Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger  

 

Diverse

 

Irsk uge på Omø Nok det bedste bud i Danmark, hvis man har lyst til at bruge en hel uge på ”Irland”. Masser af dans, sang, musik og hygge. Dansere og musikere på ALLE niveauer, får noget ud af at deltage. Helt igennem kvalificerede undervisere.

Græsrodsgården har hvert år i påsken en hyggelig uformel uge med irsk tema. En god blanding af setdans, sessions og gåture.

Copenhagen St. Patrick´s Day Parade Vil du følge med i ruten for årets parade i København eller have anden information om arrangementet er dette stedet. 

Tønder Session Scene Her har musikere m.fl. nord og syd for grænsen mulighed for at mødes til sessions og setdans.

Tunepal Har du nogensinde siddet til en session og tænkt "Hvad hedder mon den melodi?". Download app'en, optag 3 sekunder med din smartphone og den giver dig svaret!

Irish Traditional Music Archive Et nationalt arkiv indeholdende den største samling af materiale om traditionel irsk musik og dans.

Embassy of Ireland in Denmark 

bottom of page